Örnsköldsviks kommun
Utsikt

KAMPANJUPPLÄGG OCH
KONCEPT
Formgivning
Visuell Identitet
COPYWRITING
STORYTELLING
SÖKMOTOROPTIMERING
WEBBTEXTER
FOTOGRAFERING
Animering
FILMPRODUKTION
Content marketing

”Välkommen till Örnsköldsvik i Höga Kusten. Ta vardagen och arbetslivet till en ny nivå – inspirationsresan börjar här.”

Det är ingången till landningssidan ”Utsikt Örnsköldsvik”, en plattform under Örnsköldsviks kommun som vi skapat i nära samarbete med kunden. Till webben drev vi trafik via en kampanj vars syfte var tydligt; stärk platsvarumärket och öka befolkningstillväxten. Allt i kampanjen ledde via ett enkelt klick till webbplatsen och till nästa steg i processen mot ökat intresse för Örnsköldsvik.

Här hittar du Utsikt-webben!

Barnfamiljen

Distansjobbaren

Naturälskaren

Stadsnjutaren

Grafiskt uttryck med mångfaldstänk

Formen vi skapade utifrån platsvarumärkets grafiska profil symboliserar en sökare i en kamera eller kikare. Detta för att rama in och fokusera på en plats som är värd att uppmärksamma. Ursprungsformen är 16 byggklossar som tillsammans bildar en inramning. Klossarna kan med fördel flyttas, ändra färg och tas bort för att bilda en unik och föränderlig form.

Färgpaletten för Utsikt Örnsköldsvik utgår ifrån platsvarumärkets färger, men rosa och lila adderades i kampanjen för en inkluderande färgskala.

Målgruppsanpassad storytelling

Geografiska områden och målgrupper valdes ut. Vi valde att fokusera på: barnfamiljen, naturälskaren, stadsnjutaren och distansjobbaren/pendlaren. Med fokus på målgrupperna producerade vi därefter nativeartiklar och reportagefoto. Dessa publicerades på olika webbplatser, i strategiskt utvalda dagstidningar, samt som korta, sponsrade stories i sociala medier som i sin tur ledde till webben. SEO-analyser genomfördes och Google Ad-kampanjer sattes upp för bästa effekt.

Här kan du läsa våra native-stories (scrolla för alla)

Film för SoMe

Förutom text och bild tog vi fram korta filmer som publicerades i sociala medier. Filmer med tydlig avsändare via animerad grafik och platsvarumärke. Till dessa valde vi ett tillvägagångssätt där varje medverkare filmade med sin telefon och talade direkt till kameran. Vi redigerade, brusreducerade och kompletterade med start- och slutplattor. Filmerna blev trovärdiga, unika och kostnadseffektiva.

Utvärdering och statistik

Statistik och utvärdering genomsyrade kampanjen från början till slut. Kampanjens gensvar var stort, och några av native-texterna slog klickrekord på Bonniers webbplatser. Dessutom uppnådde de hög räckvidd och genererade långa lästider. Kampanjen är avslutad, men landningssidan finns kvar och uppdateras kontinuerligt med ny information, texter och bilder.