Umeå Jazzfestival

Formgivning
Visuell identitet
Illustrationer
Bildretusch
Animering och filmgrafik
Content marketing

Umeå Jazzfestival är en över 50 år ung festival med ett gediget nationellt och internationellt ­rykte. Vår AD har jobbat med festivalen under lång tid. Designen är inspirerad av non-figurativ konst och klassisk skivomslagsestetik. Ett ritat mönster bildar grund. Kombinerat med ”bubbelformer” skapas en stark kommunikation med sammanhängande festivalskänsla som lämpar sig speciellt för digitala kanaler, men också för både print och scenbild.

Inför festivalerna 2022 och 2023 jobbade vi framgångsrikt med att utveckla och effektivisera synligheten i sociala kanaler.

Utveckla marknadsföring i sociala medier

Inför festivalen 2023 utvecklade vi konceptet för de digitala kanalerna. Den visuella profilen lockar till animation och ger stor kreativ frihet med olika typer av utsnitt. Vi tog fram en tydlig och genomtänkt plan för hela kampanjperioden där enheter på Facebook och Instagram synkades med banners på webben och de annonser vi tog fram för print.

Festivalkommunikation

En festival innehåller stort som smått. Vi formgav allt från festivalpass till annonser, posters, programfolder och informationsmaterial för olika kanaler. Vi steg in i jazzvärmen!

Videohälsningar

Inför årets festival fick artister spela in egna hälsningar med sina mobiltelefoner som vi sedan textade och satte grafik till. Vi publicerade nästan tjugo artistfilmer med gott resultat på Instagram och Facebook.