Umeå Studentkår -
Ny webbplats

UX & UI
Webbutveckling
Flerspråkighet

Målgruppen för Umeå Studentkårs kommunikation är studenter som pluggar humaniora, samhällsvetenskap eller till lärare.

Devocy fick i uppdrag att skapa en ny modern webbplats som lockar nya studenter att teckna medlemskap i studentkåren, men även väcka stolthet hos befintliga medlemmar och få dem att stanna kvar.

Med fokus på UI/UX har vi designat och utvecklat en användarvänlig webbplats i WordPress som effektivt leder besökaren rätt.

Besök webbplatsen

Tydlig och lättnavigerad struktur

Webbplatsen är rik på innehåll och för att inte överbelasta besökaren med information bestämde vi oss tidigt för att använda UX-principen gradual engagement, där besökaren gradvis presenteras med relevant information och allt som inte är nödvändigt för stunden skalas bort.

Utifrån samma princip utformade vi en tydlig struktur för webbplatsens olika sidor och designade en intuitiv megameny-lösning för enkel navigation.

Ung och lekfull design

Webbplatsens design vågar vara kreativ och sticka ut, då linjer och element inte alltid följer bestämda raka strukturer. Det resulterade i en unikt designad webbplats med en färgskala i varma pasteller och moderna typsnitt. Helt i harmoni med målgruppen och studentkårens grafiska profil.

Ny modern grafisk profil

Studentkårens nya grafiska profil som återspeglas på webbplatsen är också framtagen av oss på Devocy. En lekfull och inkluderande profil som är varm, positiv, trygg och pålitlig, med ett grafiskt koncept som tar plats och fungerar i alla kanaler.

Läs mer om den grafiska profilen