Magasinproduktion

Information och budskap i text och bild

Vi älskar magasin, såväl tryckta som digitala. Att få plats att förmedla information och budskap på ett snyggt och tilltalande sätt i text och bild är fantastiskt. Det finns så mycket att berätta om och ett magasin är något som finns kvar och går att njuta av länge.

Ett magasin är en tjockare tidning, ofta skapad utifrån ett tema eller som en kanal från en särskild avsändare. Ibland används ordet tidskrift synonymt med magasin. Ordet antyder att tidningen ska återkomma regelbundet, mer sällan än en dagstidning men med jämna mellanrum.

Vi producerar både magasin som vi själva initierat och för kunds räkning. Utgångspunkten är alltid vad det är vi vill förmedla med magasinet, är det en geografisk plats som ska lyftas, är det information som ska spridas, eller är det ett specifikt ämne som ska belysas ur så många perspektiv vi bara kan hitta på.

Vanliga former av magasin är till exempel facktidningar, livsstilsmagasin, resemagasin, branschtidningar med flera.

När vi jobbar med magasin ser vi till att skapa en arbetsgrupp för varje magasin. Hos oss finns kompetens för hela produktionsprocessen.

Vår projektledare är den som i första hand har kontakt med kund för att planera för utgivning och innehåll. I vissa fall skapas ett redaktionsråd bestående av representanter från både oss och kund. Vi bidrar gärna redan i idéstadie till såväl utseende som innehåll.

Våra formgivare har designat en rad kreativa och i vissa fall även prisbelönta magasin genom åren. Det handlar både om magasin som vi själva fyller med innehåll och mallar som kunden själv jobbar vidare med. Och ett magasin innehåller massor av form. Allt från sidhuvudets utformning, framsidans formspråk till val av illustrationer och bilder för att förstärka texternas innehåll.

Vi har också erfarna journalister som fyller magasinen med innehåll. Vi är vana att anpassa tonalitet utifrån kundens önskemål, målgrupp och magasinets syfte.

Det bästa tycker vi är när vi får chans att delta i hela produktionen.

Kontakta oss

Relaterade case

Miva Rätt sort

Destination Höga Kusten

Mjälloms

Friluftsbyn

Bosch Rexroth

Världsklass Örnsköldsvik

TM Konsult

Övikshem

Gårdsbutiken

Veckefjärden

Electrolux

JM KVM

JBN

Stringo

Arento

Paradiset Äventyrsbad

Destination Kvarken

High Coast Invest

Xylocap