Storytelling

Låt oss berätta om storytelling

Att berätta saker för varandra är en kommunikationsteknik som följt med genom människans hela historia. Långt före vi kunde skriva berättade vi saker för varandra som ett sätt att förmedla kunskap och traditioner och för att skapa sammanhållning i en grupp.
I dag pratar vi om storytelling som ett sätt att bygga och stärka varumärken. Vi pratar om storytelling som ett alternativ att välja istället för att konkurrera med exempelvis pris. Anledningen är att berättelser fortfarande är ett effektivt sätt att förmedla både budskap och känsla. De har förmågan att skapa en vi-känsla och är lättare att komma ihåg. Vi människor vill bli underhållna och vi vill ha en personlig relation till företag innan vi köper.Och så här är det. Vi har alla en berättelse värd att förmedla. Vad är ditt företags berättelse? Hos oss finns ett gäng skribenter som älskar att grotta in sig i berättelser, som tycker om att hitta varje persons och varje företags egna historia, som också gärna formulerar det i text som går att använda i presentationer, annonser eller i er interna kommunikation. Berättelser där det finns utrymme för att på ett genomtänkt och planerat sätt lyfta ditt företags värderingar, prioriteringar och unika fördelar utan att skriva det på någons näsa.Med storytelling blir ditt varumärke tydligare.Här följer några tips till när du själv funderar på vad du har att berätta.
  • Berättelserna i storytelling ska vara sanna.
  • De ska skapa mervärde i form av kunskap och en känsla för vad du och ditt företag står för och erbjuder för fördelar för kunden.
  • Fundera mindre på vad du säljer och mer på varför. Det är frågan ”varför ”du ska besvara i din berättelse. Du ska inte berätta att du säljer telefoner. Du ska berätta att era telefoner gör det möjligt för kunden att hålla kontakt med nära och kära.
  • Lyssna och ”spara” på berättelser du springer på, som skulle gå att använda för att visa fördelarna med det du vill sälja.

Kontakta oss

Relaterade case

Umeå Jazzfestival

Abisko Mountain Lodge

Örnsköldsviks Gymnasium

Höga Kusten-löftet

Talangattraktion Höga Kusten

Miva Rätt sort

Destination Höga Kusten

Mjälloms

Friluftsbyn

Bosch Rexroth

High Coast Destillery

Världsklass Örnsköldsvik

TM Konsult

Övikshem

Gårdsbutiken

Veckefjärden

Electrolux

JM KVM

JBN

Stringo